Az a szerencsés helyzet adódott, hogy a szomszédasszonyomnak túl sok szilvát ajándékoztak. Így ő a felét nekem adta. Egy darabig azt sem tudtam mit kezdjek vele, de végül a lekvárnál és a szilvás gombócnál és a szilvabefőttnél maradtam. Jött az ipari mértékű magozás és a szilvabefőzés. De nem akárhogyan. Kenyérsütőgépben. :-)

Balról jobbra haladva: szilvabefőtt - fahéjas szilvadzsem - szilvalekvár - 1 üveg diétás fahéjas szilvadzsem ( az én téli diétámra készülve.

És a recept?

...
Közel a költözés és ideje kienni a hűtőt... a hűtőben viszont sok finomság lapul. Mondjuk egy kis gesztenyepüré. Persze nálunk a natúr fogyasztása sem okoz gondot, de gondoltam felavatom az új tortaformám :-) Eszembe jutott a Papi szülinapjára készített torta... kénytelen voltam elkészíteni. Persze a siker nem maradt el, ahogy a képek is mutatják a recept alatt :-D A recept eredetije dupla mennyiségekkel volt megadva, feleztem a tortaforma miatt.

Hozzávalók

  • 3 tojás 
  • 3-4 ek cukor 
  • 5 dkg olvasztott vaj 
  • 3 ek finomliszt 
  • 1 ek keserű kakaópor 
  • 1/4 cs sütőpor 
  • Krémhez: 25dkg cukrozott gesztenyemassza 
  • 10 dkg puha vaj 
  • 10 dkg cukor 
  • 1 cs vanília ízű pudingpor 
  • 1,5 dl tej 
  • 2-3 ek rum 

  • Tetejére: 2,5 dl Hulala 
  • 1 cs habfixáló
  • csokoládé reszelve
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzácsurgatjuk az olvasztott és langyosra hűlt vajat, és 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elvegyítjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A lisztes keverék 1/3-át a cukros tojásra szitáljuk, a tojáshab 1/3 részét is rákanalazzuk. Óvatosan összeforgatjuk, és a többi  lisztes keveréket és a tojáshabot is a masszához keverjük. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk a tésztát belesimítjuk, és megsütjük.
A krémhez a pudingport a tejben, 5 dkg cukorral sűrűre főzzük és langyosra hűtjük. A vajat előbb magában, majd a maradék cukorral habosra keverjük, összeforgatjuk a villával áttört gesztenyemasszával,. Majd simára keverjük benne a pudingot. A krémet szép egyenletesen eloszlatjuk a tésztalapokon. A Hulalát (vagy a habtejszínt 1 cs habfixálóval) félig felverjük, a cukrokat is hozzáadva, kemény habbá verjük, rásimítjuk a krémre, és 1 órán át hűtőben dermesztjük. Tálalás előtt csokit reszelünk rá.



Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...