Mindig veszek túrót, meg bevágom a fagyasztóba. Én nagyon szeretem és az egyik olyan alapanyag, amiből bármikor lehet bármilyen finomságot készíteni. Főételt, desszertet, sós aprósüteményt, péksüteményt...
De most egy hagyományos péksüti készült belőle...

Hozzávalók
  • 3 dl tej
  • 1 kk só
  • 5 dkg cukor
  • 7,5 dkg Rama 3 bő kanál olaj
  • 50 dkg liszt
  • 1 cs élesztő
  •  1/2 kg túró 
  • 10 dkg cukor 
  • 1 vaníliás cukor 
  • fél citrom reszelt héja 
  • 1 tojás 
  • 1 ek búzadara (én kihagytam)
  • 1 tojás 
Elkészítés
Szokás szerint a kenyérsütőgépbe dobáltam fenti sorrendben  a hozzávalókat. Langyos helyen letakarva hagyjuk kelni fél óráig.
A túrót jól összekeverjük a kétféle cukorral, a citromhéjjal, a darával (én ezt kihagytam) és a felvert tojással. Aztán a tésztát kb. 40x40 cm-es négyzetté nyújtjuk, majd 10x10es kockákra szeljük. Mindegyikre 1-1 jó evőkanál tölteléket halmozunk, a szemben lévő csücsköket egymásra hajtva batyut formázunk. Ha esetleg szétnyílna, tojással kell megkenni. Tepsire rendezzük a batyukat. Tetejüket tojással megkenjük. Pihentetjük, amíg a sütő bemelegszik.


sütési hőfok: 
160°C alacsony hőfok
sütési mód: 
hőlégkeveréses gázsütő

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...