A receptet egy oldalon találtam, miszerint diétás és milyen nagyszerű. Le is mentettem, hogy hamarosan elkészítem. Viszont készítés közben rájöttem, hogy ez a lightosabb verzió, de egyáltalán nem diétás, mert ugye búzadara és cukor... Még akkor is, ha az eredeti receptben nádcukor és keményítő is van... akkor sem diétás... :-(


Így én eleve a fele mennyiséget készítettem el. Az én változatom látjátok, de igyekeztem az eredeti receptet is megmutatni.

Hozzávalók

• fél kg túró
• 3 dl tejföl
• 3 tojás
• 5 ek barna nádcukor
• 6 ek búzadara
2 ek burgonyakeményítő
• 10 dkg mazsola és áfonya vegyesen
• 2 dkg olvasztott vaj
2 ek rizsliszt  rizsliszt és keményítőt 4 ek liszttel pótoltam

Elkészítés

Az alapanyagokat (túró, tejföl, tojások, cukor, búzadara,áfonya) egy tálban jól kikeverjük. A vajjal kikenünk egy tortaformát, majd liszttel megszórjuk. Előmelegített sütőbe toljuk.

Porcukorral megszórva kínáljuk.
Előkészítés: 5 perc
Sütési hőfok 180 fok
Sütési/főzési idő 45 perc

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...