Márk tegnap délután almáspitét sütött nekünk. Meg is kérdeztem tőle, hogy készítsek-e igaziból. A választ gondolom ki lehet találni...
Nem is gondolhattam másra, mint a nagymamám fincsi almáspitéjére. Mivel vagyok olyan szerencsés, hogy a Déditől elkérhetem a receptet, így gyorsan fel is hívtam és le is diktálta gyorsan a receptet, így most olyan illatok terjengenek a konyhában-nappaliban, hogy sajnálhatja mindenki, hogy ezt nem tudom blogolni.

Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 2 ek tejföl
  • 15 dkg vaj
  • csipet só
  • 1 kg alma
  • 10 dkg cukor
  • fahéj
  • marék darált dió vagy zsemlemorzsa
A töltelékhez lereszeljük az almát. Majd a cukorral és a fahéjjal addig pároljuk, amíg elfő a leve. Kihűtjük.
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Két lapot nyújtunk ki belőle. A tepsibe tesszük az egyiket, megszórjuk darált dióval vagy zsemlemorzsával. Erre jön a töltelék. Majd a másik lap. A lapot tojással vagy tejjel megkenjük.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó-felső

A képet kb fél év elteltével, most teszem fel... elég megrázó élmény. Közben Dédi angyal lett és most azért adok hálát az égnek, hogy akkor én ezt a rcceptet elkértem... nagyon hiányzol Dédi!!!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...