csütörtök, február 23, 2012 | Bejegyzés szerkesztése
Márk tegnap délután almáspitét sütött nekünk. Meg is kérdeztem tőle, hogy készítsek-e igaziból. A választ gondolom ki lehet találni...
Nem is gondolhattam másra, mint a nagymamám fincsi almáspitéjére. Mivel vagyok olyan szerencsés, hogy a Déditől elkérhetem a receptet, így gyorsan fel is hívtam és le is diktálta gyorsan a receptet, így most olyan illatok terjengenek a konyhában-nappaliban, hogy sajnálhatja mindenki, hogy ezt nem tudom blogolni.
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 2 ek tejföl
- 15 dkg vaj
- csipet só
- 1 kg alma
- 10 dkg cukor
- fahéj
- marék darált dió vagy zsemlemorzsa
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Két lapot nyújtunk ki belőle. A tepsibe tesszük az egyiket, megszórjuk darált dióval vagy zsemlemorzsával. Erre jön a töltelék. Majd a másik lap. A lapot tojással vagy tejjel megkenjük.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó-felső
Besorolásalma,desszert,édes,fahéj,gyümölcs,időigényes,karácsony,könnyű,pite,vendégváró
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Sara Raasch: Jég, mint tűz ¤ blogturné - Hosszú várakozás után végre olvashatjuk a Hó, mint Hamu trilógia második részét a Twister Média jóvoltából és megismerhetjük Meira további küzdelmét a ...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
-
Nagyszerű akció keretén belül vettünk egy kedves ismerőssel bőrös, csontos karajt karácsony előtt. Tudván, hogy jönnek a szüleim és tesóm...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése