vasárnap, február 19, 2012 | Bejegyzés szerkesztése
Ezt a receptet anyósomtól kaptam, ő szezámmagos rudakat szokott csinálni belőle. Nekem nagyon ízlett, így a receptet még az első időkben elkértem. Viszont a férjem és a gyerekek nem szeretik a szezámmagot, így a sajtos változat a kedvenc.
Javaslatom, hogy jó minőségű margarinból készítsük, mert a vizesebb margarinoktól szétcsúszik és száraz is lesz.
Hozzávalók
Elkészítés
A szobahőmérsékletű margarinnal és minden hozzávalóval egynemű tésztát gyúrunk.
Éjszakárade minimum 3-4 órára hütőbe tesszük.
Egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük és sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk.
Centiméteres csíkokra vágjuk. Karácsonyra én mindig formákat szaggatok belőle.
Sütési mód: alsó-felső
Sütési idő: kb 15 perc (de amíg szép piros nem lesz a teteje)
Javaslatom, hogy jó minőségű margarinból készítsük, mert a vizesebb margarinoktól szétcsúszik és száraz is lesz.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin, Rama ha lehet
- 1 kis pohár tejföl
- 3 kávéskanál só
- kenéshez tojás
- a tetejére sajt
vagy szezámmag
Elkészítés
A szobahőmérsékletű margarinnal és minden hozzávalóval egynemű tésztát gyúrunk.
Éjszakára
Egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük és sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk.
Centiméteres csíkokra vágjuk. Karácsonyra én mindig formákat szaggatok belőle.
Sütési mód: alsó-felső
Sütési idő: kb 15 perc (de amíg szép piros nem lesz a teteje)
Besorolásaprósütemény,gyors,könnyű,sajt,vendégváró
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Sara Raasch: Jég, mint tűz ¤ blogturné - Hosszú várakozás után végre olvashatjuk a Hó, mint Hamu trilógia második részét a Twister Média jóvoltából és megismerhetjük Meira további küzdelmét a ...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
-
Nagyszerű akció keretén belül vettünk egy kedves ismerőssel bőrös, csontos karajt karácsony előtt. Tudván, hogy jönnek a szüleim és tesóm...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése