Évek óta én készítem a saját szülinapi tortám. Idén sem lehetett másképpen és már nagyon régóta vágytam egy kávés édességre vagy mondjam inkább tiramisura? Viszont nagyon félek a nyers tojástól, így folyton csak halasztgattam. De itt az eperszezon és a születésnapom is... nem vártam tovább és mázlimra egy nagyon finom receptet találtam, amibe nem kell nyers tojás :-)

Hozzávalók

  • 25 dkg eper
  • 40 dkg mascarpone
  • 1 dl Hulala
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg babapiskóta
  • 1 dl hideg feketekávé
  • 2-3 ek instant kakaópor

Elkészítés

Epret megtisztítottam és felszeleteltem.
A tejszínt, a mascarponét, cukrot habosra kevertem.
A tortaformát kibéleljük piskótával (én ezt úgy csináltam, hogy az alját levágtam és így megállt magában.
A piskótát gyorsan a kávéba mártottam- így csak félig lett kávés. Ezt tesszük a tortaforma aljára.
A krém harmadát rátettem és egy sor eper. Aztán megint kávéba mártott piskóta és egy sor krém- egy sor eper. Illetve a maradék krémet rákentem a tetejére, majd formáztam.
Pár órát pihent a hűtőben, kakaóport szitáltam rá és utána ünnepeltem :-) 

Előkészítés: 30 perc + pihentetés
Sütési idő: -
Sütési hőfok: -

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...