Hozzávalók

  • 500 g liszt (az eredeti recept szerint 00ás liszt, de én olyat még soha nem kaptam)
  • 1 ek durva szemű tengeri só 
  • 300 ml langyos víz 
  • 1 tk cukor 
  • 1 tasak (7 g) szárított élesztő 
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés
Három gyerek mellett a gyorsaság híve vagyok... így mindent bedobálok a kenyérsütőbe és fél óra kelesztés után kiveszem. Olajozott tepsibe teszem, a szélekbe sajtrúdakat teszem. Pizzaszósz, sajt feltét. 200 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.

Pizzaszósz

  • paradicsompüré
  • fokhagyma
  • oregánó
  • bazsalikom
  • bors

Ezt is én készítem, mert egy régi olasz baráttól megtudtuk, hogy az egyszerűség a titka a legjobb pizzáknak. És tényleg! Paradicsompürét vegyünk (hámozott paradicsom is jó, de azt aprítani kell és magos marad) és tegyük fel melegíteni. A fűszereket beletesszük és összeforraljuk. A mennyiségeket nem tudom, mert a férjem kevésbé szereti az oregánót, de a bazsalikomot nagyon szeretjük...

Érdemes kipróbálni, azóta nálunk az egyik kedvenc a házikészítésű pizza :-D

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...