vasárnap, május 06, 2012 | Bejegyzés szerkesztése
Hozzávalók
- 500 g liszt (az eredeti recept szerint 00ás liszt, de én olyat még soha nem kaptam)
- 1 ek durva szemű tengeri só
- 300 ml langyos víz
- 1 tk cukor
- 1 tasak (7 g) szárított élesztő
- 3 ek
olívaolaj
Elkészítés
Három gyerek mellett a gyorsaság híve vagyok... így mindent bedobálok a kenyérsütőbe és fél óra kelesztés után kiveszem. Olajozott tepsibe teszem, a szélekbe sajtrúdakat teszem. Pizzaszósz, sajt feltét. 200 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.
Pizzaszósz
- paradicsompüré
- fokhagyma
- oregánó
- bazsalikom
- só
- bors
Ezt is én készítem, mert egy régi olasz baráttól megtudtuk, hogy az egyszerűség a titka a legjobb pizzáknak. És tényleg! Paradicsompürét vegyünk (hámozott paradicsom is jó, de azt aprítani kell és magos marad) és tegyük fel melegíteni. A fűszereket beletesszük és összeforraljuk. A mennyiségeket nem tudom, mert a férjem kevésbé szereti az oregánót, de a bazsalikomot nagyon szeretjük...
Érdemes kipróbálni, azóta nálunk az egyik kedvenc a házikészítésű pizza :-D
Besorolásidőigényes,kelt tészta,paradicsomszós,pizza
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése