Még mindig alma-lázban égek. Valami gyors és mégis nagyszerű sütit/tortát kerestem. Amit esetleg a fiúk is megesznek, mert ők hatalmas finnyagépek... Végül ezt találtam és valami isteni finom! Aki szereti a sült almadarabokat és a fahéjat, azoknak bátran ajánlom.

Hozzávalók

  • 15dkg liszt 
  • 15dkg margarin
  • 13dkg cukor 
  • 4 egész  tojás 
  • 2 alma 
  • 1/2 cs sütőpor 
  • 1 mk őrölt fahéj 
  • 1 citrom reszelt héja 
  • csipet só
Elkészítés
A vajat habosra keverjük a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, ezzel is kikeverjük. Ezután jön a liszt, amibe belekevertük a sütőport, a fahéj, csipet só és a citrom héja. Az almákat megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, hozzáadjuk és lazán belekeverjük a tésztába. Először kevesebbet tegyünk bele, figyelve arra, hogy ne legyen túl sok az alma. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és nagyon óvatosan beleforgatjuk a masszába. Sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát és beleöntjük. Betesszük az előmelegített sütőbe és szép aranybarnára sütjük. Ha kissé kihűlt, fahéjas porcukorral megszórva tálalhatjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...