péntek, május 31, 2013 | Bejegyzés szerkesztése
Mindannyian tudjuk, hogy a Facebook-on mennyi kép terjeng mindenféle finomságról... és mindannyian beleesünk a csapdába, hogy ilyen márpedig kell nekünk. Lementjük a képet, receptet és megpróbáljuk megcsinálni. Nos valami hasonló toörtént nálam is, de amikor megláttam a túrógombóc receptjét, meglepődtem. Az eredeti receptben liszt van búzadara helyett. Ezért úgy döntöttem, hogy kérek inkább egy jól bevált túrógombóc receptet és azzal kísérletezem tovább. Milyen jól tettem :-)) Új kedvencünk lett, pedig a fiúk nem is szeretik a túrót!!! :-D
Az eredeti receptet írom, de én a feléből készítettem, mert féltem, hogy nem ízlik... minő tévedés!!!
Az eredeti receptet írom, de én a feléből készítettem, mert féltem, hogy nem ízlik... minő tévedés!!!
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 3 tojás
- 2 dl búzadara
- pár szem eper, ha nagyo bb akkor félbevágva
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg zsemlemorzsa
- csipet só 8
- porcukor
- tejföl
Elkészítés
A túrót áttörjük és a tojással, búzadarával és csipetnyi sóval összekeverjük. Minimum 3-4 órát állni hagyjuk, de a legjobb hatás érdekében én előző este keverem be mindig és a hűtőben várakozik szépen a massza.
Másnap szépen feltesszük az enyhén sós vizet forrni. Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Amikor a víz lobog, akkor elkezdünk gombócozni. Veszünk egy evőkanálnyi masszát a közepébe nyomjuk az epret és tekerünk, majd bele a forró vízbe. Amikor készen vagyunk az összes gombóccal szépen várunk. Nem kevergetjük a vizet és megvárjuk, amíg magától feljön a gombóc a víz tetejére. Ha ez kész, leszűrjük és a zsemlemorzsába forgatjuk. Porcukorral és/vagy tejföllel tálaljuk!
Másnap szépen feltesszük az enyhén sós vizet forrni. Közben az olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Amikor a víz lobog, akkor elkezdünk gombócozni. Veszünk egy evőkanálnyi masszát a közepébe nyomjuk az epret és tekerünk, majd bele a forró vízbe. Amikor készen vagyunk az összes gombóccal szépen várunk. Nem kevergetjük a vizet és megvárjuk, amíg magától feljön a gombóc a víz tetejére. Ha ez kész, leszűrjük és a zsemlemorzsába forgatjuk. Porcukorral és/vagy tejföllel tálaljuk!
Előkészítés: 5 perc + pihentetési idő
Sütési hőfok
Sütési hőfok
Sütési/főzési idő 20-25 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász •

Még több MFKata...
-
Sara Raasch: Jég, mint tűz ¤ blogturné - Hosszú várakozás után végre olvashatjuk a Hó, mint Hamu trilógia második részét a Twister Média jóvoltából és megismerhetjük Meira további küzdelmét a ...2 hónapja

Ti ezt nézitek
-
Nagyszerű akció keretén belül vettünk egy kedves ismerőssel bőrös, csontos karajt karácsony előtt. Tudván, hogy jönnek a szüleim és tesóm...
-
Bár májusban lett a legidősebb fiam 6 éves az árvíz és a családi megbetegedések miatt június végére halasztottuk azt a bizonyos tortázást...
-
Rengeteg liszt és élesztő maradt húsvétról... keresgéltem valami finom péksütit, amit vacsira csinálhatok a fiúknak. Ezt találtam......

0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése