L szülinapja után maradt kibontott Hulala...
nem volt más választásom el kellett készítenem ezt a sütit :-)

Nem csalódtam benne, sőt!
Relative gyorsan elkészíthető és igazán kiadós mennyiség.
De állaga miatt inkább vendégváró süti...

A tésztához:
  • 7 tojás sárgája
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 ek kakaó
  • 13 ek víz
A krémhez:
  • 7 tojás fehérje
  • 7-10 ek cukor
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 6 dl víz
Díszítéshez:
  • 4 dl  Hulala)
  • kakaópor (reszelt csoki)
  1. A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót.
  2. Közepes lángon kb. 20 percig sütjük. (Az eredeti recept szerinti tepsi mérete: 27 x 37 cm.)
  3. A tojás fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
  4. A pudingport a vízzel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal és a tészta tetejére kenjük.
  5. További 10-15 percig szintén közepes hőmérsékletű sütőben sütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt tészta tetejére kenjük. Kakaóporral/ reszelt csokoládéval jól megszórjuk.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó-felső

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...