Gondoltam sütök valamit a hétvégén... erre L már ma követelte a sütit...

Valami gyorsat és egyszerűt kerestem... ezt találtam és ez lett belőle :-)

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással, utána hozzáadjuk a rumot is.
  2. Fokozatosan belekeverjük az átszitált lisztet, és egynemű tésztát gyúrunk belőle. A tészta feléhez hozzáadjuk a kakaót és addig gyúrjuk, amíg a tészta mindenhol egyformán sötét színű nem lesz.
  3. Mindkét tésztát fóliába csomagoljuk és lehűtjük. Én be szoktam rakni a fagyasztóba egy 5-10 percre.
  4. Utána a világos és sötét tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk. A világos tésztalap tetejét megkenjük a tojásfehérjével, ráhelyezzük a sötét tésztalapot, és azt is megkenjük tojásfehérjével. A tésztából henger formázunk, majd újra lehűtjük. Szintén elég 5-10 perc a mélyhűtőben.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tepsibe sütőpapírt rakunk, a tésztánkból pedig 1/2 cm vastagságú szeleteket vágunk.
  6. 10-12 perc alatt légkeveréses módban megsütjük.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: hőlégkeveréses

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...