péntek, március 04, 2011 | Bejegyzés szerkesztése
Gondoltam sütök valamit a hétvégén... erre L már ma követelte a sütit...
Valami gyorsat és egyszerűt kerestem... ezt találtam és ez lett belőle :-)
- A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással, utána hozzáadjuk a rumot is.
- Fokozatosan belekeverjük az átszitált lisztet, és egynemű tésztát gyúrunk belőle. A tészta feléhez hozzáadjuk a kakaót és addig gyúrjuk, amíg a tészta mindenhol egyformán sötét színű nem lesz.
- Mindkét tésztát fóliába csomagoljuk és lehűtjük. Én be szoktam rakni a fagyasztóba egy 5-10 percre.
- Utána a világos és sötét tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk. A világos tésztalap tetejét megkenjük a tojásfehérjével, ráhelyezzük a sötét tésztalapot, és azt is megkenjük tojásfehérjével. A tésztából henger formázunk, majd újra lehűtjük. Szintén elég 5-10 perc a mélyhűtőben.
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, a tepsibe sütőpapírt rakunk, a tésztánkból pedig 1/2 cm vastagságú szeleteket vágunk.
- 10-12 perc alatt légkeveréses módban megsütjük.
sütési mód: hőlégkeveréses
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Sara Raasch: Jég, mint tűz ¤ blogturné - Hosszú várakozás után végre olvashatjuk a Hó, mint Hamu trilógia második részét a Twister Média jóvoltából és megismerhetjük Meira további küzdelmét a ...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
-
Nagyszerű akció keretén belül vettünk egy kedves ismerőssel bőrös, csontos karajt karácsony előtt. Tudván, hogy jönnek a szüleim és tesóm...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése