szombat, március 26, 2011 | Bejegyzés szerkesztése
Eljött L szülinapja...
Persze a kedvenc tortáját készítettem el, de új recept alapján.
Persze a kedvenc tortáját készítettem el, de új recept alapján.
Őszintén nekem a régi recept jobban ízlik,
de természetesen a fiúk ebből sem hagytak egy morzsát sem!!!
de természetesen a fiúk ebből sem hagytak egy morzsát sem!!!
A recepten annyit módosítottam, hogy 10dkg csokit daraboltam a habba.
Illetve csak két órát hagytam állni, de ugyanolyan finom volt, mint másnap!
Illetve csak két órát hagytam állni, de ugyanolyan finom volt, mint másnap!
Piskóta:
- 5 tojás
- 80 g (4 ek) kristálycukor
- 1 dl étolaj
- 100 g (5 ek) finomliszt
- 40 g (2 ek) holland kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 2 cs habfixáló
- 2 ek porcukor
- 0,5 l habtejszín
- 80 g csokilencse vagy kakaós tortadara
- 3 db banán
- citromlé
- Előmelegítem a sütőt. Sütőpapírral kibélelek egy 26 cm átmérőjű tortaformát.
- Szétválasztom a tojásokat, a fehérjéket kemény habbá verem. A tojássárgákat a cukorral habosra keverem és belecsurgatom az olajat. A lisztet összeszitálom a kakaóporral és a sütőporral majd a fehérjehabbal váltakozva óvatosan a tojássárgákhoz forgatom. A tésztát a formába öntöm.
- Középfokozaton kb. 30 perc alatt készre sütöm. (Tűpróba!) Kiborítom a formából, rácson hűlni hagyom.
- Miután kihűlt, kiskanállal kikaparom a tészta közepét úgy, hogy a piskótalap szélén 2 cm-es perem maradjon. A kikapart tésztát durvára morzsolom és félreteszem.
- Elkészítem a tölteléket: a tejszínhabot, porcukorral és habfixálóval kemény habbá verem. Lyukas fakanállal óvatosan beleforgatom a csokilencsét vagy a tortadarát.
- A megtisztított banánokat hosszában félbevágom és megkenem citromlével. A lapos oldalukkal lefelé a kivájt torta aljára sorakoztatom azokat.
- A tejszínhabot félgömb alakban ráhalmozom a tortára. A félretett, szétmorzsolt tésztával mindenhol befedem, enyhén rányomom.
- Letakarva egy éjszakára hűtőbe teszem! Tényleg adjunk neki egy éjszakát!!! A piskóta így kellően megpuhul, nem morzsálódik és gyönyörűen szeletelhető.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...7 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése