szombat, december 29, 2012 | Bejegyzés szerkesztése
Sokféle mézeskalácsot ettem az évek alatt és eddig nem találkoztam igazán finommal. De idén a nagyfiam a Mamától úgy jött haza, hogy neki ez nagyon ízlik és kér még. Illetve a karácsonyi zabpelyhes keksz is nagyon ízlett neki, így nem volt más választásom és készíteni. Akarom mondani készítenünk. Mert ugye ez gyerekprogrammal egybekötött sütikészítés, amit a fiúk nagyon élveztek.
Idő híján voltam, ezért egy gyorsított változat mellett döntöttem. A hagyományos változat receptjét egy kedves könyves bloggertől megkaptam, így az elmentve és jövőre betervezve :-)
A díszítés is hasonló okokból kimaradt. Bár biztos nem okozott gondot, mert ennyi maradt fotózásra :-D
Ami fontos, hogy attól, hogy nagyon egyszerű és gyors a recept, mégis puha maradt jó sokáig és nem volt csípős íze! Ha jutott volna idő cukormázra, tuti mind elfogy 1 nap alatt ;-)
Hozzávalók
- 50dkg liszt
- 12,5 dkg cukor
- 12,5 dkg méz
- 3 tojás
- 3 tk sütőpor
- 3 ek mézeskalács-fűszer
- tej
Elkészítés
A hozzávalókat összegyúrjuk és fél órára hűtőbe tesszük.
Lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra nyújtjuk, szaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Tejjel megkenjük a tetejét
Sütési hőfok 175fok (légkeverés)
Sütési idő 7-8 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...7 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése