A torta eredetijét L keresztanyukája készítette anno. Már meg nem mondom, hogy mikor, de azt hiszem ballagásra készült. Franciasalátával. Akkor annyira ízlett mindannyiunknak, hogy a receptet elkértem, mert annyira egyszerű és hidegtálnak nagyszerű. Főleg ha vendégeket vár az ember...



Hozzávalók

  • Csirkemell szeletek
  • baconszeletek
  • sonka
  • sajt
  • tej
  • fokhagyma
  • só, bors
Elkészítés
A csirkemell-szeleteket egy éjszakára (de legalább 4 órára) fokhagymás, sós-borsos tejben beáztatjuk. Én szeretem jó fokhagymásan, de ez természetesen ízlés dolga. Másnap egy kerek jénai tálban, vagy sütőálló edénybe csillag alakban ( a középpontból indul és az edény falán túllóg) bacon szeleteket teszünk. Lehet sűrűbben is, de én 8 csíkot szoktam tenni. Éppen elég. Aztán jön a rétegezés. Egy sor csirke, egy sor sajt, egy sor sonka. Majd megint csirke-sonka-sajt. Ezt addig folytatjuk, amíg csirke lesz a teteje, de javaslom, hogy 3 réteg legyen legalább, mert akkor lesz szép "tortás". Majd ráhajtjuk a baconszeleteket. Ez tartja majd egyben a tortát. Előmelegített sütőbe tesszük lefedve. Közepes hőfokon még nincs tapasztalatom, hogy pontosan mennyi.  Amikor már majdnem kész leöntjük a levet róla és fedő nélkül pirítjuk pár percig.

Melegen is isteni, de ha hagyjuk kihűlni, akkor hidegen hidegtálként a legideálisabb bármilyen majonézes salátával.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...