szerda, március 08, 2017 | Bejegyzés szerkesztése
Annyiszor jött már velem szemben ez a csupa csokis álomtorta, hogy muszáj volt elkészítenem... Az már csak ráadás, hogy sikerült is meglepnem vele egy kedves barátot 😁
Hozzávalók
Piskóta
- 4 db tojás
- 4 ek hideg víz
- 200 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 170 g finomliszt
- 30 g kakaópor
- 1 tk sütőpor
Töltelék
- 2 dl tejszín
- 20 dkg felaprított étcsokoládé
- 2 dkg vaj
Bevonat
- 3 dl tej
- 1 csomag csokis puding
- 200 g vaj
- 200g cukor
Csokimáz
- 1 dl tejszín
- 100 g étcsokoládé
Díszítés
- 1 tábla csoki
- 2 db kinder bueno
- Kinder szelet
- karamella
- szórócukor
Elkészítés
A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, a tortaforma aljára sütőpapírt teszünk.
A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot, végül a kikevert tojássárgáját és a vaníliás cukrot is.
A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzákeverjük a cukrot, végül a kikevert tojássárgáját és a vaníliás cukrot is.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habba szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
A masszát a tortaformába öntjük és az előmelegített sütőbe toljuk.
A töltelékhez a csokit gőz felett megolvasztjuk és nagyon lassan belecsurgatjuk a szoba hőmérsékletű tejszínt, majd a vajat is hozzákeverjük.
Egy órára hűtőbe tesszük és kihűtjük.
Robotgéppel felverjük és a tortát ezzel a krémmel töltjük.
Naivan azt hittem, hogy a fenti töltelék mennyiségből marad a torta bevonására is, de elfogyott így egy másik krémet is készítettem.
A pudingport elkevertem a tejjel és sűrűre főztem (ha valaki csokisabbra szeretné, akkor tehet még bele 50-100g darabolt étcsokoládét).
Habosra keverem a vajat a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Ha már egynemű, akkkor bevonjuk a tortát vele és kihűtjük.
A pudingport elkevertem a tejjel és sűrűre főztem (ha valaki csokisabbra szeretné, akkor tehet még bele 50-100g darabolt étcsokoládét).
Habosra keverem a vajat a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Ha már egynemű, akkkor bevonjuk a tortát vele és kihűtjük.
A csokimázhoz a tejszínt felforrósítottam, hozzákevertem az aprított étcsokit és simára kevertem. Rákanalaztam a torta oldalára/csücskére majd a maradékot a tetejére öntöttem.
Amíg meleg a csokimáz, addig rátettem a félbetört tábla csokit és a csokidarabokat, karamellt, a legvégén még szórtam rá szórócukrot.
Elkészítés: 90-120 perc
Sütési hőfok 180 fok
Sütési/főzési idő 20 perc
Elkészítés: 90-120 perc
Sütési hőfok 180 fok
Sütési/főzési idő 20 perc
Jó étvágyat kívánok!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése