hétfő, február 08, 2016 | Bejegyzés szerkesztése
Hozzávalók
- 225g margarin
- 150 g cukor
- 150 g barnacukor
- 2 db nagy tojás
- 1 tk vanília aroma
- 300 g liszt
- 1 tk sütőpor
- 1/2 tk só
- 200 g darabolt étcsokoládé
- 100 g dió
Elkészítés
A sütőt bekapcsoljuk 195 fokra.
A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat. Legalább két percig keverjük magas fokozaton, azután egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Azután a vanília aromát is hozzáadjuk.
Külön tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és a sót.
Szép lassan a lisztes keveréket is hozzáadjuk,de ezt már kézzel keverjük el, mert elég ragacsos állagot kapunk. Aztán jöhet a darabolt csokoládé és végül a dió is.
Az eredeti recept fél óra pihenést javasol, de bevallom, hogy nálunk ez mindig elmarad.
Két kanál segítségével sütőpapíros tepsire halmokat teszek és sütőbe tolom kb 15 percre.
Ha már barnul a széle, akkor már biztosan jó.
Rácson hűtjük
Melegen nagyon puha az állaga, de kb 10 perc és máris eléri az igazi "csokis keksz" formát.
A margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat. Legalább két percig keverjük magas fokozaton, azután egyesével hozzáadjuk a tojásokat. Azután a vanília aromát is hozzáadjuk.
Külön tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és a sót.
Szép lassan a lisztes keveréket is hozzáadjuk,de ezt már kézzel keverjük el, mert elég ragacsos állagot kapunk. Aztán jöhet a darabolt csokoládé és végül a dió is.
Az eredeti recept fél óra pihenést javasol, de bevallom, hogy nálunk ez mindig elmarad.
Két kanál segítségével sütőpapíros tepsire halmokat teszek és sütőbe tolom kb 15 percre.
Ha már barnul a széle, akkor már biztosan jó.
Rácson hűtjük
Melegen nagyon puha az állaga, de kb 10 perc és máris eléri az igazi "csokis keksz" formát.
Előkészítés: 20 perc
Sütési hőfok 195 fok
Sütési/főzési idő 15 perc
Jó étvágyat kívánok!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
Kipróbáltam, nagyon finom lett. Még úgy is, hogy a sütőm elég viharvert. :D
VálaszTörlésEnnek nagyon örülök! :)
VálaszTörlés