vasárnap, március 02, 2014 | Bejegyzés szerkesztése
Gyümölcsös torta volt kérés... és egy régi-régi mumusomat győztem le ezzel a tortával :-))
Hozzávalók
Piskóta
- 2 db tojás
- 4 ek cukor
- 3 evőkanál finomliszt
- 1,5 ek cukrozatlan kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 2 ek napraforgó olaj
Vaníliás krém
- 1 vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
Zselatin
- 20 g zselatin
- 1 dl víz
- banán
Elkészítés
A piskótához a tojást cukorral és olajjal habosra keverjük.
A sütőport, kakaóport összekeverjük a liszttel, majd óvatosan beleforgatjuk.
Szilikon gyümölcstorta-formába öntjük.
Szilikon gyümölcstorta-formába öntjük.
180 fokon sütjük.
A pudingporból, cukorból és tejből sűrű pudingot főzünk és kihűtjük.
Amikor langyos már, akkor a piskótára kanalazzuk és hűtőbe tesszük, dermedni.
A banánt rászeleteljük.
Amikor langyos már, akkor a piskótára kanalazzuk és hűtőbe tesszük, dermedni.
A banánt rászeleteljük.
A vízbe belekeverem a zselatint, pár percet hagyjuk duzzadni, majd betesszük a mikróba kb egy vagy másfél percre. Csak annyira, hogy jó meleg legyen, de bugyogni ne kezdjen.
Ha picit hűlt, rákanalazzuk a banánok tetejére.
Kihűtjük és hűtve tálaljuk.
Előkészítés: 20-25 perc
Sütési hőfok közepes hőfok
Sütési/főzési idő 20 perc
Ha picit hűlt, rákanalazzuk a banánok tetejére.
Kihűtjük és hűtve tálaljuk.
Előkészítés: 20-25 perc
Sütési hőfok közepes hőfok
Sütési/főzési idő 20 perc
Jó étvágyat kívánok!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Sara Raasch: Jég, mint tűz ¤ blogturné - Hosszú várakozás után végre olvashatjuk a Hó, mint Hamu trilógia második részét a Twister Média jóvoltából és megismerhetjük Meira további küzdelmét a ...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
-
Nagyszerű akció keretén belül vettünk egy kedves ismerőssel bőrös, csontos karajt karácsony előtt. Tudván, hogy jönnek a szüleim és tesóm...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése