Gyümölcsös torta volt kérés... és egy régi-régi mumusomat győztem le ezzel a tortával :-))

Hozzávalók

Piskóta

  • 2 db tojás
  • 4 ek cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1,5 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 ek napraforgó olaj

Vaníliás krém

  • 1 vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor

Zselatin

  • 20 g zselatin
  • 1 dl víz
  • banán

Elkészítés

A piskótához a tojást cukorral és olajjal habosra keverjük.
A sütőport, kakaóport összekeverjük a liszttel, majd óvatosan beleforgatjuk.
Szilikon gyümölcstorta-formába öntjük.
180 fokon sütjük.

A pudingporból, cukorból és tejből sűrű pudingot főzünk és kihűtjük.

Amikor langyos már, akkor a piskótára kanalazzuk és hűtőbe tesszük, dermedni.

A banánt rászeleteljük.

A vízbe belekeverem a zselatint, pár percet hagyjuk duzzadni, majd betesszük a mikróba kb egy vagy másfél percre. Csak annyira, hogy jó meleg legyen, de bugyogni ne kezdjen.
Ha picit hűlt, rákanalazzuk a banánok tetejére.

Kihűtjük és hűtve tálaljuk.

Előkészítés: 20-25 perc
Sütési hőfok közepes hőfok

Sütési/főzési idő 20 perc

Jó étvágyat kívánok!


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...