csütörtök, március 13, 2014 | Bejegyzés szerkesztése
Szeretem a házi péksüteményeket.
Teljesen más az íze, mint a boltinak és érdekes módon szerintem tovább is elállnak.
Limara Pékségében kalandozva találkoztam a brióssal és úgy döntöttem, hogy ezt ki kell próbáljam.
Úgyis olyan rég ettem finom brióst...
Teljesen más az íze, mint a boltinak és érdekes módon szerintem tovább is elállnak.
Limara Pékségében kalandozva találkoztam a brióssal és úgy döntöttem, hogy ezt ki kell próbáljam.
Úgyis olyan rég ettem finom brióst...
Hozzávalók
- 60 dkg finomliszt
1,5 rúd vanília kikapart magja1 kk vanília aroma- 1 tk. só
- 3-4 ek. cukor
- 1 tojás
- 1 tojás sárgája
- 3 ek. olaj
- kb. 3 dl langyos tej
3 dkg élesztő1 cs szárított élesztő- 15 dkg vaj
Elkészítés
Kevés langyos, cukros tejbe beleteszem az élesztőt és két ek lisztet. Ebből kovászt készítünk 15 perc alatt.
A maradék hozzávalóval együtt a kenyérsütőgépbe tettem dagasztani és hagytam duplájára kelni.
Lisztezett nyújtódeszkán 8 részre osztottam. Kinyújtjuk és a 15dkg vajat egyenlően elosztva megkenjük őket. Feltekerjük és a hosszú formát csigába formázzuk, a végét alulra hajtjuk.
A tepsin még hagytam fél órát kelni, majd közepesen meleg sütőbe toljuk.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Előkészítés: 20+90+10+30perc
Sütési hőfok közepes hőfok
Sütési/főzési idő 20 perc
Az eredeti recept Limara Pékségéből származik >>
Jó étvágyat kívánok!
Besorolásegyszerű,időigényes,péksüti,reggeli
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése