hétfő, április 25, 2011 | Bejegyzés szerkesztése
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag.
Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt.
Valamelyik nap néztem, hogy a legjobb felhasználása a megmaradt tojásfehérjének...
a húsvéti sütögetés után pedig maradt most, nem is kevés...
Itt volt a remek alkalom!!!
A krémes pedig isteni lett! Mint a régi cukrászdai krémes és nem is volt bonyolult
Azt hiszem ez az egyik legjobb vendégváró recept!
- 25 dkg liszt
- 12,5 dkg margarin
- 1 tojássárgája
- 1 dl tejföl
- 1 csipet só
- 4 csomag vaníliás pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 35 dkg kristálycukor
- 1 l víz
- 9 tojásfehérje
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 1 órát pihentetjük (de akár éjszakázhat is a hűtőben).
- Két lapot nyújtunk és sütünk belőle, elvileg 180°C-ra előmelegített sütőben, de nálam ez 200°C-on volt jó, 10 percig, alsó-felső álláson.Érdemes esetleg az egyik lapot sütés előtt óvatosan, halványan bekockázni késsel, hogy később könnyebb legyen szeletelni, de vigyázva, nehogy átvágjuk a tésztát.
- A krémhez a pudingport összekeverjük a vaníliás cukorral, a teljes mennyiségből elvett, 10 dkg kristálycukorral, majd apránként hozzákeverjük az 1 l vizet is.
- A tojásfehérjéket a maradék 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verjük.
- A pudingot a vízzel lassú tűzön sűrűre főzzük.
- Ha besűrűsödött, vigyázva belekeverjük a gőz fölött felvert, kemény, kész habot is, majd azzal együtt még további 3 percig főzzük a krémet.
- Forrón, az alulra szánt tésztalapra kenjük az egészet, majd óvatosan a tetejére helyezzük a bekockázott lapot.
- Letakarjuk egy száraz kendővel, így hagyjuk kihűlni.
- Porcukorral meghintve tálaljuk.
előkészület: 20perc + 60 perc pihentetés közben 20 perc főzés
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 10 perc
Besorolásdesszert,időigényes,normál,puding,tojásfehérje,vendégváró
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése