szombat, április 30, 2011 | Bejegyzés szerkesztése
Rengeteg liszt és élesztő maradt húsvétról... keresgéltem valami finom péksütit, amit vacsira csinálhatok a fiúknak. Ezt találtam... nem is volt csalódás ;-)
Bár a receptet kiegészíteném azzal, hogy a sütőformából kicsöpögő finomságok miatt mindenképp célszerű alá tenni egy másik tepsit.
Tészta hozzávalói
- 1/2 kg liszt
- 5 dkg margarin
- 2 db tojássárga
- 3 dkg cukor
- 2 dkg élesztő
- 1,5 dkg só
- tej (a gyúrhatósághoz)
- 15 dkg puha margarin
- 13 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- citromhéjreszelék
- (mazsola)
- 1 dl tej
- 8 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- Az élesztőt a cukorral és egy pici langyos tejjel felfuttatjuk.
- Majd összegyúrjuk a margarint a liszttel, sóval, tojássárgával, a felfuttatott élesztővel és a langyos tejjel. Lágyra kell gyúrni!
- Langyos helyen kelesztjük fél órát.
- Téglalap alakúra fél cm vastagságúra kinyújtjuk. Megkenjük a kikevert krémmel. (A krémhez a margarint a cukrokkal, a citromhéjreszelékkel habosra keverjük, és hozzáadjuk a mazsolát.)
- Alulról felfelé, mint egy tekercset, feltekerjük.
- Feldaraboljuk kb 6 cm-es darabokra.
- Kikenünk olajjal egy kuglófformát, majd kristálycukorral megszórjuk, hogy ráragadjon.
- Állítva /nem szorosan/ beletesszük a tésztadarabokat a formába. Ismét kelesztjük fél órát.
- Meleg sütőben (200 fok) kezdjük a sütést, majd mérsékeljük.
- Félidőben a langyos cukros tejes keverékkel meglocsoljuk.
- Ha megsült, kifordítjuk a formából.
Sütés: 20 perc
Besorolásidőigényes,kelt tészta,normál,vanilia
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése