vasárnap, május 01, 2011 | Bejegyzés szerkesztése
Péksütinek már tegnap híjján voltunk, de liszt és élesztőm van ;-) Tegnapi keresgélésem közt találtam mindenféle finom kiflit. De a mai napon tették közzé ezt a házi kiflit... meg is sütöttem vacsira.
Isteni... 2 bőven elég belőle, mert olyan laktató!!!
Reggelire teavajjal és zacskós kakaóval... hmmmmmm...
Isteni... 2 bőven elég belőle, mert olyan laktató!!!
Reggelire teavajjal és zacskós kakaóval... hmmmmmm...
Hozzávalók
- Az összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytől vagy a kezünktől, csak akkor kell apránként egy kicsi lisztet adni még hozzá.
- Mikor kész a tészta, kettéosztjuk, és kb. fél centi vastagra kinyújtjuk (ha nem pont kerek, az sem baj).
- A lapokat 4 cikkre vágjuk, és egyenként tovább nyújtjuk őket, amilyen vékonyra csak lehet (ettől lesznek olyan igazán régimódi letekerhető kiflik).
- A szélesebb részénél kezdve feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, és vastagon kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük kevés tejjel vagy vízzel.
- Melegítsük be a sütőt, és a sütő aljába egy másik tepsibe tegyünk vizet is. A kifliknek elég csak addig kelniük, amíg a sütő melegszik kb. 15 perc.
- Süssük a kifliket 15-20 perc alatt. aranybarnára. 8 kifli lesz belőle.
sütési hőfok: 210 °C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 15 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése