vasárnap, május 01, 2011 | Bejegyzés szerkesztése
Íme a másik kifli recept... kicsit kifolyt a vaj sülés közben,
de lehet azért, mert nem a recept szerint tekertem fel?
Azt hiszem legközelebb kipróbálom úgyis...
Viszont isteni ropogós lett az alja... mint a svájci gipfeli ;-)
de lehet azért, mert nem a recept szerint tekertem fel?
Azt hiszem legközelebb kipróbálom úgyis...
Viszont isteni ropogós lett az alja... mint a svájci gipfeli ;-)
Hozzávalók
- 50 dkg finomliszt
- 3,3 dl tej
- 1 csapott ek só
- 1 csapott ek cukor
- 0,5 cs friss élesztő
- 15 dkg vaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 tk szárított petrezselyem (lehet kísérletezni, a petrezselymet felváltani: kapor, snidling, rozmaring)
- A langyos tejet kenyérsütőgépbe öntjük, beletesszük a lisztet, rá a sót, cukrot, és a tetejére morzsoljuk az élesztőt. A géppel megdagasztatjuk a tésztát, majd kilisztezett mély tálba téve, letakarva, langyos helyen háromszorosára kb 1-2 órát kelesztjük.
- Ha megkelt a tésztánk, nagy kör formára nyújtjuk (mint egy pizza), kb. 0,5 mm vastagságúra. A kört 8 db cikkelyre vágjuk.
- A megpuhult vajat sóval, zúzott fokhagymával, petrezselyemmel simára keverjük, és ezzel megkenünk minden egyes cikkelyt, majd a háromszög csúcsától elindulva feltekerjük, kifli alakúra formázzuk. Kicsit kelni hagyjuk, majd tejjel bekenjük a tetejét, ettől piros, fényes, ropogós lesz.
- A sütőt előmelegítjük, a gáztepsit vajjal, liszttel kikenjük, és belefektetjük a kifliket. Kb. fél órát sütjük. Ha piros a tetejük, akkor kész.
előkészület: 45 perc + 90 perc kelesztés + 15 perc kelesztés
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
sütési mód: alul-felül sütés
sütési idő: 30 perc
Besorolásidőigényes,normál,péksüti,reggeli
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése