szombat, május 14, 2011 | Bejegyzés szerkesztése
Apjuk kérése valami szaftos husi ebédre.
Én valami tejszínesre gondoltam. Rövid keresgélés után ezt találtam.
Majdnem olyan, mint amit anno idején a Balatonon ettem...
Én valami tejszínesre gondoltam. Rövid keresgélés után ezt találtam.
Majdnem olyan, mint amit anno idején a Balatonon ettem...
Hozzávalók
- 4 nagyobb karajszelet , csont nélkül
- 50 dkg zöldborsó
- 2 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 ek zsír
- 1 ek vaj
- kevés liszt
- bors
- só
Elkészítés
- A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, pár percig állni hagyjuk, majd egy kevés lisztben megforgatjuk.
- A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket mindkét oldalukon hirtelen pirultra sütjük. Kivesszük, félretesszük.
- A visszamaradt zsírt felszaporítjuk egy kevés vajjal, beleöntjük a zöldborsót.
- Annyi vizet öntünk alá, hogy épp ellepje, sózzuk, borsozzuk, bőven megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
- Ha már forr, viszatesszük a hússzeleteket, és az egészet lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.
- Már így is kész és finom, de lágyabb ízű lesz, ha a borsós szaftot összeforraljuk némi tejszínnel.
előkészület: 15 perc
főzés: 20 perc
Besorolásfőétel,pulykamell,rizs,tejszín,zöldborsó
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése