vasárnap, március 02, 2014 | Bejegyzés szerkesztése
Ismét születésnapoztunk. Bár az ünnepelt betegségre való tekintettel nem láthatta e "csodát",
azért én megmutatom és megosztom veletek mos a negatív tapasztalatom is.
azért én megmutatom és megosztom veletek mos a negatív tapasztalatom is.
Mert én nagy műgonddal rákészültem a gyümölcsös, jelen esetben narancsos tortára és kitaláltam hogysmint, de valamit elfelejtettem: a szilokontortaforma nem a legideálisabb, amikor zselét csorgatsz a tortára :D
Konkrétan háromszor annyi gyümölcskocsonyát tettem a tortára, mert a fránya szilikon tortaforma nem tartotta meg a formáját, és szépen a széleken leengedte a zselét.
Mondhatnám persze, hogy direkt volt, de... mindegy.
Elfogyott ;-)
Mondhatnám persze, hogy direkt volt, de... mindegy.
Elfogyott ;-)
Hozzávalók
Piskóta
- 2 tojás
- 7,5 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál víz
Túrókrém
- 50 dkg túró
- 12,5 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- 1 tk.vaníliakivonat
- 10 g zselatin ( 1/2 zacskó Horváth Rozi)
- 0,5dl víz
Zselatin
- narancs
13 zacskó Alsa narancs gyümölcskocsonyapor
Elkészítés
A piskótához a tojást cukorral habosra keverjük, majd lassan belecsorgatjuk a vizet és az olajat.
A sütőport, kakaóport összekeverjük a liszttel, majd óvatosan beleforgatjuk.
180 fokon sütjük.
Felszeletelek narancsot, félbevágom és a tortaformát kívülről kibélelem.
Összetörjük a túrót, belekeverjük a cukrot, vaníliát és a citromhéjját.
A vízbe belekeverem a zselatint, pár percet hagyjuk duzzadni, majd betesszük a mikróba kb egy vagy másfél percre. Csak annyira, hogy jó meleg legyen, de bugyogni ne kezdjen. Picit hagyjuk hűlni, majd két kanál túrót belekeverek. Aztán az egészhez öntöm és gyorsan elkeverem.
Ráöntöm a kihűlt kakaóspiskotára, ügyelve, hogy a narancsok ne dőljenek el. Hűtőbe teszem.
Pár narancsot megpucolunk és felszeleteljük. A túróskrém tetejére tesszük és rákanalazunk a langyos gyümölcszseléből. Ha szépen megkötött (kb 15-20 perc), akkor nem csúsznak el a narancsok és ráönthetjük a maradék gyümölcszselét. Kihűtjük.
Elvileg ennyi lenne a recept, de én a az utolsó gyümölcszselés részt még kétszer ismételtem, ahogyan ezt már a bevezetőben is említettem. Így lett a narancstortám extra zselatinos ;-)
A eredeti recept Moha Konyhájából származik >>
Előkészítés: 30 perc
Sütési hőfok közepes hőfok
Sütési/főzési idő 20 perc
Előkészítés: 30 perc
Sütési hőfok közepes hőfok
Sütési/főzési idő 20 perc
Jó étvágyat kívánok!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése