vasárnap, május 20, 2012 | Bejegyzés szerkesztése
Évek óta én készítem a saját szülinapi tortám. Idén sem lehetett másképpen és már nagyon régóta vágytam egy kávés édességre vagy mondjam inkább tiramisura? Viszont nagyon félek a nyers tojástól, így folyton csak halasztgattam. De itt az eperszezon és a születésnapom is... nem vártam tovább és mázlimra egy nagyon finom receptet találtam, amibe nem kell nyers tojás :-)
Hozzávalók
- 25 dkg eper
- 40 dkg mascarpone
- 1 dl Hulala
- 10 dkg porcukor
- 20 dkg babapiskóta
- 1 dl hideg feketekávé
- 2-3 ek instant kakaópor
Elkészítés
Epret megtisztítottam és felszeleteltem.
A tejszínt, a mascarponét, cukrot habosra kevertem.
A tortaformát kibéleljük piskótával (én ezt úgy csináltam, hogy az alját levágtam és így megállt magában.
A piskótát gyorsan a kávéba mártottam- így csak félig lett kávés. Ezt tesszük a tortaforma aljára.
A krém harmadát rátettem és egy sor eper. Aztán megint kávéba mártott piskóta és egy sor krém- egy sor eper. Illetve a maradék krémet rákentem a tetejére, majd formáztam.
Pár órát pihent a hűtőben, kakaóport szitáltam rá és utána ünnepeltem :-)
Előkészítés: 30 perc + pihentetés
Sütési idő: -
Sütési hőfok: -
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése