hétfő, szeptember 03, 2012 | Bejegyzés szerkesztése
A kakaóscsiga után vagy mellett a másik nagy kedvenc...
Hozzávalók
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 1 cs élesztő
- kb 2 dl langymeleg tej
- 4 dkg + 7 dkg cukor
- 7 dkg + 10 dkg Rama
- 4 ek őrölt fahéj
- 1/4 tk só
Elkészítés
A kenyérsütőgépbe belerakom a dolgokat és hagyom dagasztani-keleszteni. Míg kel a tészta, addig összekeverjük a 10 dkg margarint,7 dkg cukorral és 2 ek fahéjjal. Ez kint maradhat szobahőmérsékleten, úgy könnyebb lesz kenni.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, próbáljuk téglalap alakúra (ha sikerül kb 30x70 cm-esre). Megkenjük a fahéjas-cukros margarinnal, és felcsavarjuk.
3-4 ujjnyi vastag szeleteket vágunk, és betesszük sütőpapírral bélelt tepsibe. Ha reggelire készítjük, akkor tegyük be lefóliázva a hűtőbe vagy hideg helyre előtte este. Reggel tegyük be a hideg sütőbe, és úgy kapcsoljuk be (így fel tud melegedni a tészta és a forma is. Ha nem akarunk egy éjszakát várni, akkor is pihentessük 10 percet a tepsin, mielőtt betesszük a sütőbe.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése