kedd, október 23, 2012 | Bejegyzés szerkesztése
A hosszú hétvégére bableves volt tervezve és másodiknak valami kelt tésztára vágytunk. Középső hercegem és az apukája felvetették a kakaós-csigát, de őszintén megmondom, hogy én kevésbé vágytam rá. Már csak azért is, mert a fahéjas-csiga mostanában jobban csúszik. De azért elkezdtem keresgélni és végül találtam egy kakaós-fahéjas-csiga receptet. Gondoltam uccu neki, próbáljuk ki!!!
A végeredmény az lett, hogy vacsorára alig maradt belőle ;-)
Állagra és kinézetre is talán ez hasonlít a legjobban az igazi kakaós-csigához.
Íme a recept
Hozzávalók
Közben előkészítjük a tepsit: vajjal kikenjük és megszórjuk cukorral, így a csigák alja is ropogós lesz. Miután a tészta megkelt hosszú téglalap alakúra nyújtjuk. A megtöltés legegyszerűbb módja az, hogy egyenletesen eloszlatjuk rajta a kakaóval és fahéjjal összekevert cukrot, és meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal. Szorosan feltekerjük és süthető is.
Előkészület 30 perc
Sütési idő 25 perc
Sütési hőfok nem adott, de inkább alacsonyabb hőfokon sütöttem.
A végeredmény az lett, hogy vacsorára alig maradt belőle ;-)
Állagra és kinézetre is talán ez hasonlít a legjobban az igazi kakaós-csigához.
Íme a recept
Hozzávalók
- 1 tasak élesztő
- 1/2 l tej
- 2 tojás
- csipet só
- 15 dkg vaj
- 8 ek cukor
- 65-70 dkg liszt
- 4 ek kakaó
- 1 ek fahéj
Elkészítés
A tejet, csipetnyi cukrot, tojást, sót, 2 ek vajat és a lisztet a kenyérsütőgépbe tettem dagasztó-kelesztő programra. Majd duplájára kelesztettem.Közben előkészítjük a tepsit: vajjal kikenjük és megszórjuk cukorral, így a csigák alja is ropogós lesz. Miután a tészta megkelt hosszú téglalap alakúra nyújtjuk. A megtöltés legegyszerűbb módja az, hogy egyenletesen eloszlatjuk rajta a kakaóval és fahéjjal összekevert cukrot, és meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal. Szorosan feltekerjük és süthető is.
Előkészület 30 perc
Sütési idő 25 perc
Sütési hőfok nem adott, de inkább alacsonyabb hőfokon sütöttem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése