kedd, január 01, 2013 | Bejegyzés szerkesztése
Az egyik régi munkahelyem közelében találtam egy salátabárt, ahol isteni franciasalátát lehetett venni. Sokáig vágytam rá. Már nem is tudom, hogy melyik receptkönyvemben találtam meg ezt a receptet és ez ugyanolyan, mint az ottani. Ez nálunk az igazi franciasaláta.
Hozzávalók
- franciasaláta vagy mexikói zöldségkeverék (750g)
- majonéz (kb egy tubus)
- tejföl
- mustár
- só, bors
- 1 db alma
- 2-3 db csemegeuborka
Elkészítés
A titok nyitja, hogy fogyasztás előtt 1-2 nappal készítsük el. Ne ijedjünk meg, hűtőben tárolva nem romlik meg!
A salátakeveréket megfőzzük. Az almát meghámozzuk, magházától megtisztítjuk, felkockázzuk. A csemegeuborkákat is.
Amikor kihűlt a zöldségkeverék egy tálba öntjük a hozzávalókat. Bőséges majonézt nyomunk rá, pici mustár, 2-3 ek tejföl rá és sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük és az állagától függően teszünk még bele majonézt vagy tejfölt. Tálalásig a hűtőben tároljuk!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése