A franciasaláta hagyománya nálunk a zserbóval egyidejű.
Az egyik régi munkahelyem közelében találtam egy salátabárt, ahol isteni franciasalátát lehetett venni. Sokáig vágytam rá. Már nem is tudom, hogy melyik receptkönyvemben találtam meg ezt a receptet és ez ugyanolyan, mint az ottani. Ez nálunk az igazi franciasaláta.

Hozzávalók

  • franciasaláta vagy mexikói zöldségkeverék (750g)
  • majonéz (kb egy tubus)
  • tejföl
  • mustár
  • só, bors
  •  1 db alma
  • 2-3 db csemegeuborka
Elkészítés
A titok nyitja, hogy fogyasztás előtt 1-2 nappal készítsük el. Ne ijedjünk meg, hűtőben tárolva nem romlik meg!
A salátakeveréket megfőzzük. Az almát meghámozzuk, magházától megtisztítjuk, felkockázzuk. A csemegeuborkákat is. 
Amikor kihűlt a zöldségkeverék egy tálba öntjük a hozzávalókat. Bőséges majonézt nyomunk rá, pici mustár, 2-3 ek tejföl rá és sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük és az állagától függően teszünk még bele majonézt vagy tejfölt. Tálalásig a hűtőben tároljuk!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...