szombat, április 13, 2013 | Bejegyzés szerkesztése
Gondoltam újítok az alap gyümölcslevesünkön és csinálok egy kis szilvakrémlevest. Mivel volt még a tavalyi befőzésből befőtt, elő is kaptam gyorsan :-)
Hozzávalók
- házi szilvabefőtt/ szilvakompót
- kis doboz tejföl
- 1-2 ek liszt
- cukor
- szegfűszeg, fahéj
- vaniliás cukor
Elkészítés
A szilvabefőttet lecsepegtetjük. A levét felengedtem még kb egy liter vízzel. Ezt utánaízesítettem cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel. Amikor felforrt, a lisztet és tejfölt összekevertem, tettem bele a meleg levesből majd az egészet vissza forró levesbe. Beleöntöttem a szilvát is és összeforraltam.
Elvileg így is fogyasztható, de gondoltam csavarok a dolgon és krémlevest készítek. Ezért lepürésítettem, de a szilva héja miatt át kellett még passzírozni. Tejszíncseppekkel díszítettem.
Elvileg így is fogyasztható, de gondoltam csavarok a dolgon és krémlevest készítek. Ezért lepürésítettem, de a szilva héja miatt át kellett még passzírozni. Tejszíncseppekkel díszítettem.
Előkészítés: pár perc
Sütési hőfok -
Sütési hőfok -
Sütési/főzési idő 20-25 perc
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése