Azt hiszem, hogy klasszikus palacsinta alapreceptje mindenkinek van. Valamit anno megtanult és később az évek során, hozzátett és elvett belőle, de a végén már nincs méricskélés, csak és kizárólag szemmérték. Nálam is így van. Az első alapreceptet anno a Fakanál című palacsintás újságból szedtem. A második alaprecept pedig a palacsintasütőm aljáról van. Ezt anno édesapámtól kaptam :-)


Alaprecept 1

Hozzávalók

  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 3dl tej
  • 1dl szódavíz
  • késhegynyi só
  • cukor ízlés szerint

Elkészítés

A tojásokat a cukorral, a sóval a tej felével és a lisztel mély tálban jól elkeverjük. Hozzáadjuk a többi folyadékot és haberővel jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Az első palacsinta sütése előtt a palacsintasütő jól megforrósítjuk, kenőtollal megolajozzuk, és a tésztából egy tejmérő kanálnyit öntünk a sütőbe, megforgatjuk, hogy egyenletesen szétterüljön. Mikor a tészta széle pirulni kezd, fa vagy teflon lapáttal megfordítjuk.

Alaprecept 1

Hozzávalók

  • 35dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 ek cukor
  • tej
  • szénsavas ásványvíz
  • csipet só

Elkészítés

A hozzávalókat csomómentesen összekeverjük és annyi víz és tej keverékével öntjük fel, hogy a tészta tejföl sűrűségű legyen. A továbbiakban hasonló módon járunk el, mint az egyes számú alapreceptnél.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...