csütörtök, augusztus 01, 2013 | Bejegyzés szerkesztése
Azt hiszem, hogy klasszikus palacsinta alapreceptje mindenkinek van. Valamit anno megtanult és később az évek során, hozzátett és elvett belőle, de a végén már nincs méricskélés, csak és kizárólag szemmérték. Nálam is így van. Az első alapreceptet anno a Fakanál című palacsintás újságból szedtem. A második alaprecept pedig a palacsintasütőm aljáról van. Ezt anno édesapámtól kaptam :-)
Alaprecept 1
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- 3dl tej
- 1dl szódavíz
- késhegynyi só
- cukor ízlés szerint
Elkészítés
A tojásokat a cukorral, a sóval a tej felével és a lisztel mély tálban jól elkeverjük. Hozzáadjuk a többi folyadékot és haberővel jól kidolgozzuk, hogy ne legyen csomós. Az első palacsinta sütése előtt a palacsintasütő jól megforrósítjuk, kenőtollal megolajozzuk, és a tésztából egy tejmérő kanálnyit öntünk a sütőbe, megforgatjuk, hogy egyenletesen szétterüljön. Mikor a tészta széle pirulni kezd, fa vagy teflon lapáttal megfordítjuk.
Alaprecept 1
Hozzávalók
- 35dkg liszt
- 1 tojás
- 1 ek cukor
- tej
- szénsavas ásványvíz
- csipet só
Elkészítés
A hozzávalókat csomómentesen összekeverjük és annyi víz és tej keverékével öntjük fel, hogy a tészta tejföl sűrűségű legyen. A továbbiakban hasonló módon járunk el, mint az egyes számú alapreceptnél.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése