vasárnap, február 19, 2012 | Bejegyzés szerkesztése
Ezt a receptet anyósomtól kaptam, ő szezámmagos rudakat szokott csinálni belőle. Nekem nagyon ízlett, így a receptet még az első időkben elkértem. Viszont a férjem és a gyerekek nem szeretik a szezámmagot, így a sajtos változat a kedvenc.
Javaslatom, hogy jó minőségű margarinból készítsük, mert a vizesebb margarinoktól szétcsúszik és száraz is lesz.
Hozzávalók
Elkészítés
A szobahőmérsékletű margarinnal és minden hozzávalóval egynemű tésztát gyúrunk.
Éjszakárade minimum 3-4 órára hütőbe tesszük.
Egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük és sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk.
Centiméteres csíkokra vágjuk. Karácsonyra én mindig formákat szaggatok belőle.
Sütési mód: alsó-felső
Sütési idő: kb 15 perc (de amíg szép piros nem lesz a teteje)
Javaslatom, hogy jó minőségű margarinból készítsük, mert a vizesebb margarinoktól szétcsúszik és száraz is lesz.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin, Rama ha lehet
- 1 kis pohár tejföl
- 3 kávéskanál só
- kenéshez tojás
- a tetejére sajt
vagy szezámmag
Elkészítés
A szobahőmérsékletű margarinnal és minden hozzávalóval egynemű tésztát gyúrunk.
Éjszakára
Egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük és sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk.
Centiméteres csíkokra vágjuk. Karácsonyra én mindig formákat szaggatok belőle.
Sütési mód: alsó-felső
Sütési idő: kb 15 perc (de amíg szép piros nem lesz a teteje)
Besorolásaprósütemény,gyors,könnyű,sajt,vendégváró
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése