Ezt a receptet anyósomtól kaptam, ő szezámmagos rudakat szokott csinálni belőle. Nekem nagyon ízlett, így a receptet még az első időkben elkértem. Viszont a férjem és a gyerekek nem szeretik a szezámmagot, így a sajtos változat a kedvenc.
Javaslatom, hogy jó minőségű margarinból készítsük, mert a vizesebb margarinoktól szétcsúszik és száraz is lesz.

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin, Rama ha lehet
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 kávéskanál só
  • kenéshez tojás
  • a tetejére sajt vagy szezámmag

Elkészítés
A szobahőmérsékletű margarinnal és minden hozzávalóval egynemű tésztát gyúrunk.
Éjszakára de minimum 3-4 órára hütőbe tesszük.
Egy ujjnyi vastagra nyújtjuk, tojással megkenjük és sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk.
Centiméteres csíkokra vágjuk. Karácsonyra én mindig formákat szaggatok belőle.

Sütési mód: alsó-felső
Sütési idő: kb 15 perc (de amíg szép piros nem lesz a teteje)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...