Itt a farsang és teljes fánk lázban égünk. Volt egy kis túró a hűtőmben és eszembe jutott ez az egyszerű kis finomság. A fiúk legnagyobb örömére! Bizton állíthatom, hogy finom lett, hisz a Mama és a Papa is többször kért belőle!

Hozzávalók
  • 25 dkg túró
  • 2 ek cukor
  • 2 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • pici só
  • sütéshez napraforgó olaj
  • kakaó vagy fahéjas cukor a tálaláshoz

Elkészítés
  1. A túrót villával jól át törjük.
  2. Beletesszük a hozzávalókat, és jól összedolgozzuk. 5-6 percet pihentetjük.
  3. Addig előkészítjük a bő olajat, melyet jól felmelegítünk közepes lángon.
  4. Két kanál segítségével beleszaggatjuk a tésztát.
  5. Maguktól átfordulnak, de lehet segíteni nekik.
  6. Papírtörlőre szedjük ki, és még melegen forgassuk kakaóba vagy fahéjas cukorba.

Egy ideje a kenyérsütőgép nagy kedvenc nálunk. A hetek múlásával egy egész jó kis receptet sikerült tökéletesíteni. Igazi házi formakenyér lesz belőle. Nálunk hetek óta ez a sláger...
Hogy is készül? Megmutatom!
Remélem a fázisfotózás elnyeri tetszéseteket... lehet, hogy még lesz ilyen. Szeretnétek?

 2,75dl langyos vizet töltünk a formába
 1 teáskanál cukor
 1 teáskanál só
 1 evőkanál olaj
 400g liszt
 fél csomag élesztő
 Dagasztó program, majd 30 perc pihentetés
 Kiolajozott formába tesszük
20 perc pihentetés 
Vizezzük a tetejét 
 Beirdaljuk, majd pihen amíg előkészül a 220 fokos párás sütő.
 Ismét irdalunk.
Ismét vizezünk.


220 fokos, párás sütőben 10 percig sütjük, majd csökkentjük a hőfokot 200 fokra és újabb 20 percig sütjük.

Adósotok vagyok a végtermékkel, de nézzétek el nekem...
még fotózni sem tudtam, olyan rosszul sikerült :-))



Nagyon régóta vágytam már egy igazi muffin alapreceptre. Egyik este a TV-n barangolva beleszaladtam egy ausztrál szakácsnő sorozatába. Annyira dicsérte az alapreceptet és annyira egyszerű volt, hogy megjegyeztem és másnap elkészítettem. Persze a fiaimnak ráturbóztam :-)

Hozzávalók
  • 2,5 csésze liszt
  • 1 csésze cukor
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze olaj
  • 1 kanál sütőpor
  • 1 tojás
  • csokidarabok
  • tortabevonó
A sütőt előmelegítjük.A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük. Egy mélyedést készítünk a közepébe és ott keverjük össze a nedves hozzávalókat (ezt is a műsorban láttam). Majd az egészet elegyítjük. Muffinformákba töltjük és 175 fokon 20 perc alatt megsütjük. Amikor kivettük, a muffinok tetejére egy-egy kocka tortabevonót teszünk. Ahogy olvad a hőtől, úgy kenjük el a muffinok tetején.

sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alsó-felső

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...