szombat, december 29, 2012 | Bejegyzés szerkesztése
Csontleves és a húsleves nálunk szinte állandó vendég, ugyanis a férjem nagy kedvence. Így volt időm és lehetőségem kitapasztalni, hogy számunkra melyik leves a legfinomabb... Igyekszem leírni a receptet, de ahogy nagymamáink mondták, a szív a titka...
A levest tegyük fel korán reggel és délig szépen elrotyog. Hozzá sem kell nyúlni.
Hozzávalók
A levest tegyük fel korán reggel és délig szépen elrotyog. Hozzá sem kell nyúlni.
Hozzávalók
- karajcsont
- 5 szál sárgarépa
- 2-3 szál fehérrépa
- zeller
- hagyma
- karalábé
- krumpli
mindenféle zöldség- só, szemes bors
Elkészítés
A csontot megmossuk és 3-4 liter vízben feltesszük főni. Amikor forr a habot lekanalazzuk róla pici szűrővel. Ezt többször megismételjük. Ilyenkor a víz már nem bugyog, csak gyöngyözik. Ez nagyon fontos! Amikor már nem habzik tovább, akkor beletesszük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Esetleg húsleveskockát tehetünk bele. Nagyon alacsony hőfokon, gyöngyözve főzzük még 1-2 órán keresztül. Közben kóstolhatjuk.
Tálalás előtt kivesszük a húst és a zöldségeket, egy-egy tálra. Majd leszűrjük a levest.
A tésztát külön kínáljuk hozzá.
Besoroláshúsvét,időigényes,karácsony,karaj,leves,névnap,normál,születésnap,vendégváró
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése