Csontleves és a húsleves nálunk szinte állandó vendég, ugyanis a férjem nagy kedvence. Így volt időm és lehetőségem kitapasztalni, hogy számunkra melyik leves a legfinomabb... Igyekszem leírni a receptet, de ahogy nagymamáink mondták, a szív a titka...
A levest tegyük fel korán reggel és délig szépen elrotyog. Hozzá sem kell nyúlni.

Hozzávalók

  • karajcsont
  • 5 szál sárgarépa
  • 2-3 szál fehérrépa
  • zeller
  • hagyma
  • karalábé
  • krumpli
  • mindenféle zöldség 
  • só, szemes bors
Elkészítés
A csontot megmossuk és 3-4 liter vízben feltesszük főni. Amikor forr a habot lekanalazzuk róla pici szűrővel. Ezt többször megismételjük. Ilyenkor a víz már nem bugyog, csak gyöngyözik. Ez nagyon fontos! Amikor már nem habzik tovább, akkor beletesszük a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk. Esetleg húsleveskockát tehetünk bele. Nagyon alacsony hőfokon, gyöngyözve főzzük még 1-2 órán keresztül. Közben kóstolhatjuk.
Tálalás előtt kivesszük a húst és a zöldségeket, egy-egy tálra. Majd leszűrjük a levest.
A tésztát külön kínáljuk hozzá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...