szombat, december 29, 2012 | Bejegyzés szerkesztése
Az idei év mottója a karácsonyunknál a reform volt.
Szeretjük a kacsát meggyszósszal és krokettel, így az újítás a narancsos kacsánál megállt.
A siker pedig... nos rá kellett döbbennem az ebéd után, hogy jövőre egy kacsa nem lesz elég ;-P
Hozzávalók
- kacsa
- 3 db narancs
- alma
- répa
- hagyma
- só, bors
Elkészítés
A kacsát megmossuk, megtisztítjuk. Kívül-belül besózzuk, borsozzuk és fél órára hűtőbe tesszük pihenni. Addig a Pataki tálat/ Európa tálat beáztatjuk. 2 db narancsot felszeletelünk, almát meghámozzuk, magházát kivesszük. Egy narancsot megpucolunk é 4 gerezdre szedjük. A répát, hagymát megpucoljuk.
A kacsába tesszük az almát és narancsot. A kacsát betesszük a tálba, kevés vizet öntünk alá és egy pici kacsazsírt, befedjük a narancsszeletekkel és mellé pakoljuk a répákat, hagymákat.
Előmelegített sütőbe lefedve tesszük egy- másfél órára. Utána leöntjük a levét, hogy minimális maradjon és pirosra sütjük.
Hagymás tört burgonyával vagy párolt petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Sütési idő 2,5- 3 óra
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése