Az idei év mottója a karácsonyunknál a reform volt. 
Szeretjük a kacsát meggyszósszal és krokettel, így az újítás a narancsos kacsánál megállt.
A siker pedig... nos rá kellett döbbennem az ebéd után, hogy jövőre egy kacsa nem lesz elég ;-P

Hozzávalók
  • kacsa
  • 3 db narancs
  • alma
  • répa
  • hagyma
  • só, bors

Elkészítés
A kacsát megmossuk, megtisztítjuk. Kívül-belül besózzuk, borsozzuk és fél órára hűtőbe tesszük pihenni. Addig a Pataki tálat/ Európa tálat beáztatjuk. 2 db narancsot felszeletelünk, almát meghámozzuk, magházát kivesszük. Egy narancsot megpucolunk é 4 gerezdre szedjük. A répát, hagymát megpucoljuk. 
A kacsába tesszük az almát és narancsot. A kacsát betesszük a tálba, kevés vizet öntünk alá és egy pici kacsazsírt, befedjük a narancsszeletekkel és mellé pakoljuk a répákat, hagymákat.
Előmelegített sütőbe lefedve tesszük egy- másfél órára. Utána leöntjük a levét, hogy minimális maradjon és pirosra sütjük.
Hagymás tört burgonyával vagy párolt petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Sütési idő 2,5- 3 óra

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresem...

Kapcsolat


Follow on Bloglovin

A konyha ördöge...

• 3 kisfiú anyukája • esküvőszervező/ műkörömépítő • blogger • twimom/ tvdmom • moly • sorozatfüggő • hobbicukrász

Még több MFKata...

Gasztroblogok

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

Ti ezt nézitek

Vendégeim

...
A blogon látható ételeket MFKata készítette.
Akadnak olyan bejegyzések, melyekhez még nem töltöttem fel a receptet, de ami késik nem múlik!!!
Ha esetleg valamelyik étel érdekel, de nincs recept > szólj és máris előre veszem a listán :-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...