szombat, december 29, 2012 | Bejegyzés szerkesztése
Még gyerekként készítette anyukám a zserbót minden egyes karácsony alkalmával.
Amikor elköltöztem otthonról, hogy levegyem a terhet a válláról én készítettem a zserbót. Később a férjem családjának is én készítettem a süteményt, majd a Dédik is kértek, a keresztanyukák is...
Végül a zserbókészítés MFKata hagyománya lett...
Gondoltam rá, hogy a kép hiányában még titkosítom a receptet, de nem leszek ilyen galád... :-D
Hozzávalók
- 35dkg liszt
- 20dkg margarin
2 dkg élesztő1 cs élesztő- tej
- 5dkg cukor
- 1 db tojás
- 20dkg darált dió
- porcukor
- 20dkg sárgabarack lekvár
1020 dkg (ét)csokoládé
Elkészítés
Én a hozzávalókat berakom a kenyérsütőbe és ott készítem el a tésztát. De az eredeti recept szerint a margarint elmorzsoljuk a liszttel, az élesztőt kevés langyos tejben megkelesztjük. A liszthez adjuk az élesztőt, tojást, cukrot és ha kell még kevés tejet és összegyúrjuk.
A tésztát három felé osztjuk. Tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd tepsibe helyezzük. Megkenjük a lekvár felével és megszórjuk a cukrozott darált dióval. Kinyújtjuk a másik lapot és befedjük a tésztát vele. A maradék lekvárral és dióval megszórjuk. A harmadik lapot is kinyújtjuk és befedjük a tésztát. Megszurkáljuk és meleg helyen kelesztjük egy órán keresztül.
Előmelegített közepesen forró sütőben sütjük.
Olvasztott csokoládét öntünk a tetejére, szépen elsimítjuk. Amikor megkeményedett éles késsel rombusz alakokat vágunk belőle.
Sütési hőfok ?
Sütési idő ?
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése