vasárnap, december 30, 2012 | Bejegyzés szerkesztése
Réges-régen ettem Angliában először narancslekvárt. A gyerekkori énemnek kellett pár falat, mire megtudtam szokni és kedvelni az új ízt. Mára ez odáig fajult, hogy szerintem a narancslekvár az a lekvárok királynője számomra :-D Néha kapok innen-onnan igazi narancslekvárt, de vágytam rá, hogy készíthessek magamnak. Főleg a szilvalekvár után.
Tavaly már elindultam a lekvárfőzés útján, de télvíz idején a környékünkön egyáltalán nem kaptam dzsemfixet. Viszont idén készültem és már nyáron beraktároztam pár plusz zacskóval :-) Gondolom nem kell említenem, hogy most a karácsonyi bevásárlásnál szinte mindenhol kapható volt...
Ez igen kevés mennyiség, de arra elég, ha van pár fonnyadó narancsunk, akkor feldolgozzuk!
Apró bébiételes üvegekbe tettem és amikor kész lett akkor rögtön tudtam, hogy ez is nagyszerű gasztroajándék lesz. Nem is tévedtem!
Hozzávalók
- 4 db nagy narancs
- 1,5 dl narancslé
- 10 dkg cukor
- őrölt szegfűszeg
- 0,5 cs dzsemfix 3:1
Elkészítés
A narancsokat meghámozzuk, a fehér hártyát is eltávolítjuk. Kézzel széttépkedjük a narancs cikkeket.A narancs húsát és a narancslevet egy főzőedényben tűzre tesszük.
Felforraljuk, mikor forr, belerakjuk a cukrot, szegfűszeget (ízlés szerint).
5 percig főzzük, majd a dzsemfixet is hozzátesszük. Utóbbival 3 percig főzzük.
Üvegekbe töltjük és konyharuhában hagyjuk hűlni.
Üvegekbe töltjük és konyharuhában hagyjuk hűlni.
Besorolásgasztroajándék,karácsony,lekvár,narancs,normál,szegfűszeg
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése
(Atom)
Keresem...
A konyha ördöge...
Még több MFKata...
-
Megjelenésre várva 2018 ¤ Maxim - Igyekszem felvenni a fonalat és bepótolni az elmúlt hetek-hónapok történéseit, így az elején kezdem vagyis a friss megjelenésekkel. Az információmorzsákat...6 éve
Ti ezt nézitek
-
Nagyon régóta szerettem volna krémest csinálni házilag. Anno kaptam egy receptet, de számomra értékelhetetlen volt. Valamelyik nap...
Vendégeim
...
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése